קפה מצדה הרצליה - לא תודה (פוסט ביקורת שלילית)
![]() |
לוגו המסעדה, מתוך האתר |
אני, כמו רבים מחבריי לאזרחות הישראלית, אוהבים לדפדף בקופונים הקרובים אלינו ב"גרופון". אם כבר רוצים לצאת למסעדה, למה שלא נבדוק אם יש מסעדה טובה בגרופון?
החלטתי לפנק את אמא שלי בגרופון הזה, בואו נלך על משהו קליל ולא פאנסי מידי. קפה מצדה נשמע נחמד סה"כ.
גילוי נאות, באתי בתהיות. יש לי ניסיון רב בלסעוד בקפה מצדה שנמצא בצומת רופין-"אלונית", שם זכור לי שנים רבות של שירות ברמה הנמוכה ביותר. שמילא לא לקבל את האוכל והמים, אלא גם לא להגיש חשבון כעבור רבע שעה. בגלל שאני לא אוהב לשפוט מסעדות מהר אלא אם כן הכל מזוויע (והאוכל במצדה ברופין כן טעים) ואני נוסע בסביבה שם הרבה. השירות והמקום השתפרו משמעותית בצומת רופין.
טוב כמקובל בגרופון, התקשרתי לפניי למסעדה לתאם את ההגעה. המלצרית עונה לי ואומרת לי שאני יכול רק משעה 17 כי זו שעת הגרופון, בניגוד למה שרשום בואוצ'ר (התקשרתי ב-11 בבוקר). מיד ברקע קול גברי אומר שהיא טועה ומנחה אותה להגיד לנו שאנחנו יכולים לבוא. אוקיי, הכל יהיה בסדר.
אנחנו מגיעים בשעה 1330 למסעדה, יש כרגע סה"כ עד 10 סועדים במסעדה, בחוץ ובפנים. נעמדים בכניסה לחכות למארחת, זאת לא נראת באופק.
פתאום מגיע אלינו אדם, בדיעבד גילתי שהוא מלצר, שלבוש בבגדים ביתיים שלרוב מקצים אותם לשינה בלבד ולקנות חלב במכולת. חיפש עבורנו שולחן פנוי, לחלק מהשולחנות לא היה כיסאות פשוט. בסוף מצאנו שולחן בפנים בפינה, אין מיזווג אוויר כשורה והרגשה של חנק. בנוסף לריח של מרק חזק אופף את פנים המסעדה. הסכו"מים היו מלוכלכים והשולחן דביק, החלטנו לנקות את השולחן בעצמנו עם מפית רטובה ולהחליף את הסכו"ם עם שולחן צמוד אלינו.
אוקיי אני אומר לעצמי בלב, הכל יהיה בסדר.
![]() |
מעולם לא הייתה נקייה כמו בתמונה, מתוך האתר הרשמי |
קצת דפדפנו בתפריט, קוראים למלצר שיבוא ויגיד לנו אם כל מה שבתפריט נכלל בגרופון שלנו (תמיד כדאי לוודא, למרות שבגרופון רשום שהכל חוץ מהאנטריקוט). הוא שואל את הבוס שלו מה מכיל הגרופון, בסדר גמור חשוב לו לוודא. ואז הוא אומר לנו שממש כמעט הכל (חוץ מאנטריקוט, סביר לגמריי) אנחנו יכולים לרכוש.
סה"כ זה יוצא מנה ראשונה, 2 מנות עיקריות וקינוח.
החלטנו מה אנו מעוניינים, המלצר ניגש אלינו.
בפעם הראשונה בחיי, מלצר (אותו מלצר שהתעורר מהמיטה וקיבל אותנו) לא הוציא עט ופנקס בשביל לרשום את המנות, הוא גבר גבר ויזכור הכל בוודאות. הנחתי את אמא שלי שנראה שעובר פה יום לא טוב, בואי נזמין מנות פשוטות כדי שלא נתבאס. הזמנו פוקצ'ה עם מטבלים, אשכוליות, לימונענע (הלימונענע גרוס "נגמר" להם), חזה עוף בגריל, קבבונים על מעין טורטייה בליווי טחינה. הנחתם נכון, המלצר ניגש אלינו פעמיים נוספות בשביל לוודא שאלה המנות שהזמנו ושהוא לא שכח כלום.
מנה ראשונה - פוקצ'ה עם מטבלים.
כעבור 10 דק', קיבלנו את הפוקצ'ה. כמובן לפני שקיבלנו צלחות לאכול איתם את הפוקצ'ה. המטבלים טעימים, עם זאת לפסטו היה יותר שמן מהנדרש וצריך להוסיף בכמות, יחסית לכמות הפוקצ'ה שאנחנו מקבלים. ציינו בפני המלצר המעופף שנשמח לצלחות והוא מיד הגיש לנו.
כעבור 7 דק' - המנות העיקריות.
קבבונים על טורטיה, לפי התפריט אמורה להיות טחינה. שכחו לשים. ותוספת בצד של פירה. הפירה היה אמור להיות חלבי, משמע קרמי וטעים. בפועל מדובר על פירה שהכניסו אותו לקערה ללא שום צורה והשקעה. לקחו פירה מוכן, הכניסו עם כף לתוך הקערה שלנו וחיממו במיקרו. בקפה מצדה ברופין, הפירה עשוי היטב, מוקרם כראוי ועם צורה מסודרת עם מעט עלים מעל שכיף לאכול. פה פשוט זרקו לי פירה חסר טעם, חסר תיבול וחסר מרקם לתוך קערה.
הקבבונים כשלעצמם היו טעימים, הבצק מתחת לא היה מוכן עדיין ולא היה לי שום מטבל שיחבר לי בין הבצק לקבב (טחינה).
חזה עוף בגריל ברוטב טריאקי, חלק מהחזה עוף היה כמו מסטיק והיו שם שרירים. טיפול לחלוטין לא מקצועי ואפילו לא חובבני עם חזה עוף. הצ'יפס היה טוב חוץ משתי חתיכות של צ'יפסים שלא קולפו כראוי והיו נראים כנטע זר בצלוחית הצ'יפס.
אם לא די בזה, ביקשתי מהמלצר שיחליף את הסכו"ם לבשרי, כנהוג באכילת מנה עיקרית עם סכין חדה יותר ומזלג חדש. המלצר הגיש לנו פשוט סכו"ם חלבי נוסף, הבנתי שמפה אין דרך חזור.
בנתיים אנחנו שותים אשכולית אדומה ולימונענע. מהולים כמובן במים ועם טעמי לוואי.
![]() |
תמונה של מנה מהמסעדה מתוך "גרופון". אין סיכוי שנמצא מזלג כזה. מעניין אם הדג חומם מחדש |
והקרם דה לה קרם! קינוח.
ביקשנו ממלצרית באמת חמודה ומקסימה תפריט קינוחים. היא שכחה להביא. מזל שיש לנו את המלצר המעופף שקראנו לו ומיד הוא דאג להביא לנו. התפריטים היו קצת מלוכלכים אבל החלטנו שנתמקד בקינוחים.
אמא שלי רצתה לקחת את הקינוחים הכי יקרים ו"מסובכים" ואפל בלגי, סופל'ה וכו'. אמרתי לה, אמא עזבי אני כבר לא רעב כל כך ומעדיף לגמור עם מה שהלך פה. אולי פשוט 3 כדורי גלידה עם גנאש מעל, נראה הכי פשוט (זה גם הכי זול).
המלצרית ששכחה להביא לנו את תפריטי הקינוחים (עדיין כמות הלקוחות במסעדה עומד על עד 8, כאשר יש 4 מלצרים) אמרה אין בעיה.
אנחנו רואים שהבוס והיא נכנסים מעט לפאניקה ומתייעצים ביניהם, הבנו שמשהו פה השתבש והזמנו משהו מסובך מידי. אמא אמרה לי שהגנאש יהרוס הכל. המלצרית חזרה אלינו אחרי 3 דק', היא אמרה- "בטוח אתם רוצים את הקינוח הזה? זה רק גלידה ויש כאלה שכוללים גלידה עם דברים נוספים כמו הואפל בלגי." אמרתי לה שאנחנו מעוניינים בקינוח הזה. טוב היא נזכרה לשאול אותנו איזו גלידה אנחנו מעוניינים, האופציות הן- שוקולד, וניל, וניל עוגיות וקינדר בואנו. הזמנו פשוט משהו מהשלישייה הזו. הבוס נכנס יותר לפאניקה, התחיל להסתובב מפינה לפינה והמלצרית כבר המשיכה הלאה ונתנה לו להתמודד עם הבעיה.
הוא, הבוס ניגש אלינו כעבור 3 דק' ושאל אם אנחנו מעוניים בקצפת מעל לגלידה. ואז הבנתי בדיוק מה הולך פה. הם לא יודעים להמיס פאקינג שוקולד ולשים מעל הגלידה. אמרתי לו "כן נשמח לקצת קצפת", יצרתי אצלו נחת ושלווה, הנה הוא יוכל לרמאות אותנו.
ואכן, כעבור 30 שניות הוגשו 3 כדורי גלידה, ככל הנראה של חברת שטראוס, בטעמים של ריבת חלב (שלא ביקשנו), וניל ווניל עוגיות. ומעל זה לא היה שום גנאש שוקולד, אלא רק מעט קצפת מספריי.
אין לי בעיה שהם לא יודעים להכין גנאש. מראש אפשר להוריד את המנה מהתפריט ולהגיש את הסופל'ה המוכן במיקרו.
![]() |
מעניין מה היה קורה אם היינו מזמינים את הקראמבל תפוחים. מתוך האתר הרשמי |
אולי השירות לאלה שלא משלמים בגרופון הוא יותר טוב (המלצרים הללו לא אנשים רעים ונראה שהם כן מתאמצים אבל לא יודעים איך, זה נראה שהליקויים שלהם נובעים מחפיפות בעיתיות. הם לא לומדים ולא מקבלים הנחיות טובות מהבוס שלהם, אין מי שיכוון אותם להיות מלצרים טובים), אם נשלם לא בגרופון אולי המנות שלהם יהיו טובות יותר, אולי אז כן יודעים איך להכין גנאש. אולי הרצפה הייתה נקייה אם היינו משלמים ללא גרופון, אולי המלצרים היו שוטפים ידיים ומנקים את הסכו"ם, כוסות, שולחנות ואת התפריטים. אני ממליץ לבעלי רשת מצדה שיעשה רפורמה אמיתית במסעדה הזו. אחרת אני לא רואה סיבה שיבקרו בה יותר מפעם אחת. אני לא היחיד שאומר את זה, באתר "REST" יש שלל ביקורות שליליות להחריד על המסעדה (בתוספת כמובן לביקורות ממומנות)
סה"כ
מנה ראשונה
פוקצ'ה עם מטבלי חמאה, פסטו ומעין רוטב עגבניות לא טביל.
עיקריות
חזה עוף בגריל (עם שרירים) + צ'יפס עם "הפתעות"
קבבוני טלה על בצק לא אפוי וללא רוטב + פירה לא מוכן ולא מתובל שעבר ככה'נ חימום במיקרו.
קינוח
גלידה לא נכונה בצירוף לקומבינה מלוכלכת.
לצערי הרב, זו המסעדה הכי גרועה שהייתי בה בשנים האחרונות. לפחות אני ואמא שלי ידענו לצחוק על זה.
0 תגובות: